ja selvsagt kan jeg nevne noen ting
Sted: Skog (med alm, furu, rogn, selje eller asal)
Årstid: Om våren når sevja stiger
Utstyr: 500 g barkemel, 500 g byggmel, salt, 50 g gjær og vann eller sevje
fra bjørk.
Gjennomføring: Ta bark fra trær av alm, furu, rogn, selje eller asal. Det beste er å felle et lite tre og skrelle av barken. Husk at dette krever tillatelse fra grunneier. Barken tas om våren i sevjetiden. Alm gir det beste barkemelet. Først vannes barkstrimmelen ut i noen dager før de hakkes opp i små biter. Deretter tørkes barken i ovn ved svak varme (ca 70 grader). Til ****t males bitene opp til mel.Før baking blandes barkemelet med byggmel. Brødet bakes så på vanlig måte.
-----------------------------------------
Løvetannsaft
Sted: Veikant/grøft,eng e.l.(der det vokser løvetann)
Årstid: Vår og sommer
Utstyr: 3 l blomster,4 l vann,3 sitroner og 1 3/4 kg sukker
Gjennomføring: Saml inn 3 l blomster av løvetann (uten grønt).Kok blomstene
opp i 4 l vann.Avkjøl over natten.Tilsett saft av 3 sitroner og
sukker.Ta et med tilbake til skolen og la det stå kjølig i 2 -3
uker.Rør av og til.Sil og hell på flasker.Tilsett litt vann
dersom saften blir for kraftig.
-----------------------------------
Omelett med løvetannblomster
Sted: Veikant/grøft, eng e.l.(der det vokser løvetann)
Årstid: Vår og sommer
Utstyr: 2,5 dl uåpnet løvetannknopper,2 ss margarin,salt,egg og 3 ss vann.
Gjennomføring: Stek løvetannknoppene myke i margarin og litt salt.Rør
sammen egg,salt og vann,og bland i løvetannknoppene.
------------------------------------
her er noen av tingan jeg lærte på skolen, har ikke alle oppskriftan her sørpå med meg, dette er noen som ble med flytte lasset..
jeg leter enda etter en god side på nettet med gode oppskrifter med bilder.
og ja jeg er klar over at det står feks sukker, salt smør lignende på noen av oppskriftan, lett erstattelig med forskjellige sopper (som kan brukes som krydder, feks tørket) (smør kan erstattes med vann, sevje eller "olje" fra planter i natur).
dette er en brøkdel av det som kan hentes og skapes fra naturen. har man en sopp bok så er du laaangt på vei. finner du en bok me bilder om busker og bær så har du enda en guide og bruke.
du kan tilog med mixe opp løvetann salat med rød tang og tare (eller tang og tare) og der har du en saltig salat..